Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Garanciális feltételek

Garanciális feltételek

A Toppancs Gyerekcipő csakis megbízható gyártók kiváló minőségű cipőit forgalmazza. Természetesen, minden gyártás során megtörténhet, hogy valamilyen hiba csúszik a gépezetbe, de ez a legritkább esetben fordul elő. A gyártó minden cipőt szigorú ellenőrzés alá vet, mielőtt az elhagyja a gyártósort.

Amennyiben mégis valamilyen hibát találsz a vásárolt lábbeliben, igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül orvosolni azt.

Csere garancia/ Pénz-visszafizetési garancia: 
Ha nem jó a méret vagy mégsem tetszik élőben a választott cipő, vagy bármi más miatt nem felel meg a termék, akkor küldd vissza nekünk 14 napon belül, és igény szerint kicseréljük vagy visszafizetjük az árát.

Az alábbi elállási nyilatkozatot töltsd ki hozzá.

Elállás esetén a fogyasztót kizárólag a termék visszaküldésének a költsége terheli, mely 1590 Ft.

A Toppancs Gyerekcipő az általa forgalmazott valamennyi termékre 6 hónap+másfél év szavatosságot vállal.

Vásárlástól való elállási szándékodat vagy garanciális igényedet minden esetben, e-mailben jelezd kérlek: toppancscipo@gmail.com

Ha teheted, kérlek a hibáról küldj egy fotót nekünk, és így már a postázás előtt meg tudjuk mondani, hogy használatból eredő (pl. motorozás okozta kopás a cipő orrán) nem garanciális avagy garanciális hiba áll-e fenn.

A garanciális igény kizárólag a termékhez kapcsolódó számla bemutatásával érvényesíthető. A garancia első 6 hónapja alatt a szükséges, független szakvéleményt a Forgalmazó biztosítja, a fennmaradó 18 hónapban a Vásárló az esetleges reklamációval a fogyasztóvédelmi szervekhez fordulhat, s a jogos reklamációról szóló jegyzőkönyvvel érvényesítheti szavatossági jogát.

A probléma jellegét tekintve alapvetően kétféle lehet:

1. Javítható hiba: Ebben az esetben a terméket a Gyártó megjavítja és a lehető legrövidebb időn belül a saját költségünkön juttatjuk azt vissza. 

2. Nem javítható hiba: Ebben az esetben a hibás árut kicseréljük, vagy a vételárat visszafizetjük.

A nem egyértelműen eldönthető, vagy vitás esetekben, illetve amikor nem rendeltetésszerű használat gyanúja merül fel, a kérdéses termék - a hatályos jogszabályoknak megfelelően - független laboratóriumi vizsgálatra kerül, ahol szakvéleményt készítenek róla.

A szavatosság a vásárlás pillanatában meglevő rejtett gyártási és anyaghibákra vonatkozik. A lábbeli kopása, elhasználódása, amortizálódása nem anyag illetve gyártási hiba. A szavatosság nem tartóssági vagy kihordási idő, hanem egy jog arra, hogy egy adott időtartamon belül a termék meghibásodása reklamálható legyen.

Néhány példa a NEM GYÁRTÁSI hibákra:

 - ápolás/tisztítás hiánya illetve nem megfelelő tisztítás (vízben mosás vagy mosógépbe rakás, ill. vegyszeres vagy kémiai tisztítás)
- talp elkopása
- tépőzár elkoszolódása, bolyhosodása
- zipzár beakadása esetén a zipzár fogainak kiszakadása
- járóránc a bőrön
- bokasüllyedés miatt asszimetrikusan kopó cipő
- beázás (kivéve a vízhatlanként feltüntetett termékek esetében (GORE-TEX, Waterproof, Amphibiox vagy gumicsizma))
- sérülés vagy erőszakos külső behatás, rongálás, gondatlanság (vágás, metszés, szúrás, hőhatás, dörzshatás miatti sérülés, alkatrész pressziós törése, deformáció, letaposás, díszítő elemek külső mechanikai hatás miatt létrejött sérülése, cserélhető alkatrészek elvesztése)
- nem rendeltetésszerű használat
- kinti játék során: pl. motorozás/biciklizés/hintázás stb. közbeni sérülés, elkopás, talpfelválás stb.

Amennyiben a termék rendeltetésszerű használat során tönkrement, a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben leírtak szerint legkésőbb 15 napon belül el kell rendeznünk a termék javítását vagy cseréjét. Csere esetén csak a meghibásodott termékkel azonos tulajdonságú termékre lehet cserélni (méret és jelleg azonosság!).

A visszaküldéshez megfelelően becsomagolva - a sértetlen cipőt a sértetlen dobozában egy plusz külső dobozban, - futárszolgálattal vagy postai úton kell eljuttatni a terméket a következő címre: 4432, Nyíregyháza, Szamos utca 16. A cipő saját dobozát kérlek ne használd csomagolásnak.

Amint megérkezik hozzánk a csomag, videokamerával rögzítjük annak kibontását és vizsgálatát a későbbi félreértések elkerülése végett.