script id="barat_hud_sr_script">var hst = document.createElement("script");hst.src = "//admin.fogyasztobarat.hu/h-api.js";hst.type = "text/javascript";hst.setAttribute("data-id", "2GSKNUW8");hst.setAttribute("id", "fbarat");var hs = document.getElementById("barat_hud_sr_script");hs.parentNode.insertBefore(hst, hs);
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Goki JENGA

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.560 Ft
Gyártó cikkszám: GKHS530
Raktárkészlet 1: Raktáron
Szállítási díj: 790 Ft
Gyártó:
Menny.:db
További képek

Leírás és Paraméterek

Ki ne ismerné a jengát? Ki ne játszott volna már vele? És most mégis 7 olyan érdekességet mutatunk, amit biztosan nem tudtál még róla. Ha pedig mégis, az csak az jelenti, hogy ez a játék igazán a kedvenced!

Lássuk hát őket!

 1. A jengát egy nő, Leslie Scott „találta fel”. A hölgy már 65 éves, és egész biztosan megdöbbentőnek tartja a jenga hihetetlen sikerét.
   
 2. A játék 1983-ban született meg, tehát idén 38 éves! Ennyi idő alatt legalább 2 generáció nőtt fel ezen a pofonegyszerű, mégis korszakalkotó játékon.
   
 3. A jenga alapjáték 54 faelemből áll, minden faelem 3x olyan hosszú, mint amilyen széles.
   
 4. Maga a „jenga” szó a szuahéli nyelvből ered, és azt jelenti: „építeni”. Scott azért választotta ezt a szót, mert angol állampolgárként Afrikában született és beszél szuahéliül is.
   
 5. A jengát magyarul "leboruló torony" néven is szokták hívni, de ritkán. A jenga az csak jenga!
   
 6. Az eredeti jengából valaha épített legmagasabb torony 40 és 2/3 emelet magas volt. Hogy a kétharmad hogy jött ki, azt nem tudjuk....
   
 7. Alig van olyan játék, ami annyi mindent tudna, mint a jenga. Mert jengát nem csak azért érdemes játszani, mert jó móka. Próbára teszi a türelmet, javítja a precizitás iránti igényünket, megtanít óvatosan, fontolva haladni. Segíti a térbeli tájékozódást, az egyensúlyérzet kialakítását, a tervezést, és mindezt nem csak gyerekeknél. Jengázni bármilyen életkorban jó!